Meddelande: 7 Juni 2020

På grund av Coronavirusets (COVID-19) fortsatta påverkan här i Finland gäller det att fortsatt hålla social distans och följa de givna reglerna och förordningarna som finns. Från den 1 Juni 2020 har vissa lättnader skett (t.ex. ska man kunna träffas i grupper på max 50 personer) här i Finland.
Nu har också Bibliotek, Badhus och Restauranger åter öppnat men det gäller att fortfarande vara försiktig och skydda oss själva och andra.
.

Se alla de senaste uppdateringarna här i Finland t.ex. på THLs eller på Svenska YLEs webbsidor.


Evenemang 2020 

Planerade evenemang finns också på Gillets Facebook sida.
.

Inga Evenemang är planerade för tillfället.
Vi återkommer till Hösten (2020)


Evenemang 2020 (Prel. planläggning)

Detta är några av de tänkta Evenemangen under Hösten 2020 (men helt beroende på utvecklingen av Coronaviruset här i Finland). Dessutom så har vi Gillestugekvällarna som också planeras att fortsätta under hösten 2020..

September 2020
Traditionell Kräftskiva

Oktober 2020

Surströmmingsfest (som nu börjar bli tradition inom Svenska Gillet)

November 2020
Traditionell Mårten Gås

December 2020
Gillet firar Traditionell Jul (med Jullunch)


Tidigare Evenemang 2020

 

Onsdag 29 Januari 2020
Decenniets första “Mitt i veckanÖppet Hus med “Drop In” hölls i vår gemensamma Gillestuga. Det var samkväm i trevligt sällskap med lite ätbart och drickbart då Januariregnet fanns utanför. Ola Kellgren från Nordisk Kulturkontakt presenterade den verksamheten helt kort för de närvarande.

Onsdag 26 Februari 2020
Årets andra Öppet Hus ändrades till ett “Mitt i veckan” Besök på Ode – En liten utflykt till Helsingfors Centralbibliotek alltså. En svenskspråkig guidning för ett 25 tal medlemmar och gäster avslutades med besök i nedre kafeet för ett trevligt samkväm över något drickbart. Nu var det regnfritt, men en kall vind utanför Ode – men nån riktig vinter kan vi kanske inte prata om.

Torsdag 12 Mars 2020
Årsmötet 2020 – hölls detta år i Olaus Petri kyrkas församlingssal på Minervagatan. En ny styrelse och en ny ordförande (Henrik Linde) valdes för det kommande verksamhetsåret. Efteråt gick alla gemensamt till restaurang Elite. Bilder på Fotogalleriet. Så Linnéa Molander blev avtackad som Ordförande efter 7 år (samt totalt 14 år i Styrelsen).

( Onsdag 25 Mars 2020 )
Mars Månads Öppet Hus i Gillestugan är inhiberad på grund av Coronavirusets spridning i samhället. Regeringen i Finland tog den 16 Mars beslut för att begränsa denna pandemi med ett antal lagar och beslut.
.

( Lördag 18 April 2020 )
Gillets planerade vårutfärd till Notsjö Glasbruk blev också inhiberad p.g.a. detta Coronavirus.
.
Onsdagen den 20 Maj 2020
Svenska Gillet höll en Virtuell Gillestuga.
Detta skedde virtuellt via webben (via ett Videokonferansverktyg) och kunde också ses som ett 2 års Jubileum av Gillestugan med en första arrangemang på distans så här i Coronatider.
.
Lördagen den 6 Juni 2020
Svenska Gillet firade den Svenska Nationaldagen på ett enklare sätt än vanligt denna gång. Vi samlades vid Olaus Petris Kyrkas Innergård och firade med viss distans i dessa Coronatider. Ett 30-tal var på plats och ett 10-tal firade med oss på lite längre distans via Internet.


Tidigare års evenemang är dokumenterade på Fotogalleri sidan och på vår Facebook sida. För alla 2019 evenemang titta här