2019 års Evenemang


Onsdag 23 Januari 2019
2019 års första Öppet Hus på Gillestugan hölls under avslappnade former med sång och musik då temat var Musikafton. Live videos finns på Gillets Facebook sida.

 

Onsdag 27 Februari 2019
2019 års andra Öppet Hus på Gillestugan höll Olav Skille en intressant presentation om Harmoniska Tonfrekvenser och användningsområden av dessa. För mer information klicka på denna länk  Live videos finns på Gillets Facebook sida.

 

Torsdag 21 Mars 2019Svenska Gillets Årsmöte 2019
Den hölls på Sveriges Ambassad i Centrala Helsingfors (för andra året i rad faktiskt). Förutom Årsmötet så utdelades det Musikstipendium. Några bilder och videos finns också på vår Facebook sida samt i Fotogalleriet. Värd var Sveriges Ambassadör i Finland Anders Ahnlid.

 

( Onsdag 27 Mars 2019 )
Gillets Öppet Hus i Mars månad blev tyvärr inhiberad.

 

Onsdag 24 April 2019
April Månads Öppet Hus på Gillestugan, Grekisk Afton med Musik, Mat, Dans och Föredrag allt med Grekland som fokus. Helene-Sophie Krause gav oss alla en mycket positiv & livfull bild av Grekland och det grekinspirerade tilltuggen gjorde inte saken sämre.

 

Onsdag 29 Maj 2019
Vårutfärden med Gillet var till Villa Gyllenberg på Granö i Helsingfors. Först en guidad visning kl.17. Det blev en uppskattad rundvandring av Gillets närvarande medlemmar med en mycket trevlig guide. Efter visningen av Villa Gyllenberg och dess konstsamlingar togs sig de flesta av deltagarna till Fiskartorpets nya restaurang Meritorppa för en god bit mat i trevligt sällskap.

 

Torsdag 6 Juni 2019
Svenska Gillet firade traditionellt den Svenska Nationaldagen, denna gång på Restaurang Svenska Klubben i centrala Helsingfors. Med Pekka Mustonen som värd blev det ett mycket lyckat firande. Alla närvarande var jättenöjda med visningen av Svenska Klubbens lokaler och maten såklart.

 

Fredagen 23 Augusti 2019
Hösten 2019 inleddes som ofta tidigare med den traditionella Kräftskivan. Vi höll till i Olaus Petri Kyrkas Församlingssal. Stämningen var på topp, Sören Viktorsson med Sång & Gitarr underhöll också mellan tuggorna. Alla kräftor försvann från faten.

 

Onsdagen 25 September 2019
Glasprovning av Riedelglas med 4 utvalda viner. En mycket uppskattad och intressant presentation hölls av Tia Vuorinen från Decanter. De närvarande fick lukta & smaka för att inse att de olika glasen har en helt avgörande betydelse för upplevelsen. Vi fick nog lite att fundera på…

 

Fredagen 11 Oktober 2019
Surströmmingsfest (enligt Norrlänskt maner) med olika Surströmmingar från 3 leverantörer provades på (Kallax, Mannerströms och Röda Ulvens) till de närvarandes nöje. Tunnbröd, Mjukbröd med alla tillbehör var såklart med.

 

Onsdagen 23 Oktober 2019
Oktober Månads Öppet Hus på Gillestugan. Set Erdman presenterade Theodor Chiewitz. Vem var han? Vad gjorde han? Varför kom han till Finland? Det och många andra svar fick alla närvarande höra och en gemytlig stämning med Pizza och drycker avslutade kvällen. Vår Gillestuga var nästan helt packad denna gång också.

Lördagen 9 November 2019
Den traditionella Mårten Gås Middagen firades i Olaus Petri Kyrkas församlingssal på Minervagatan 6. Detta startade direkt efter Musikandakten i Olaus Petri Kyrka. Närmare 30 personer njöt av Gåsen och allt annat som bjöds. Svartsoppan var ovanligt bra dessutom.


Onsdagen 27 November 2019
November Månads Öppet Hus i Gillestugan. I trevlig samvaro var Barbro Lillqvist från Pensionsskyddscentralen på besök och presenterade Pensionssystemen i Sverige och Finland. Informationen är utskickad till medlemmarna.

Söndagen 1 December 2019
Barnens egen Julfest (och deras föräldrar) är ett nytt arrangemang som skedde i samarbete med Susanna Isaksson från Barn och ungdomsverksamheten på Olaus Petris Församling. Barnens favoritjulmat bjöds på efter ringlekar och gemensamt Luciatåg för alla.

Lördagen 14 December 2019
Vi avslutade traditionsenligt året med att fira Jul. Detta blev med ett något förändrat arrangemang som vi kallar Gillets Jullunch. Traditionell Svensk Julmat som Skinka, Sill och Gravad Lax är som tidigare år men för musikunderhållningen denna gång stod Ida Wallén som är operasångerska (mezzosopran) och Pianisten Sanni Antikainen på kyrkans Flygel.2020 års evenemang
2021 års evenemang
2022 års evenemang
Tillbaks till aktuella evenemang